drasi 2o esperino athinon

Δράση: Προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας του σχολικού πληθυσμού

Στόχος της δράσης είναι η ανάπτυξη και ενδυνάμωση των ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών/-τριών του σχολείου, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός ασφαλούς χώρου αναφοράς, επικοινωνίας και ενημέρωσης, όπου μαθήτριες και μαθητές θα αισθάνονται την άνεση να καταθέτουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους σχετικά με κοινωνικά, αλλά και ατομικά, προσωπικά τους ζητήματα.

Ο στόχος αυτός επιδιώκεται να επιτευχθεί μέσα από την εφαρμογή ψυχοεκπαιδευτικού προγράμματος βιωματικών συναντήσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες/-ουσες μαθητές/-τριες θα μοιραστούν ιδέες, προβληματισμούς και αναζητήσεις στην κατεύθυνση της ανάπτυξης δεξιοτήτων ζωής.

Έτσι, από τον Οκτώβριο του 2023, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αθηνά Πολύβουλος» και με την καθοδήγηση της κ. Αύρας Βαζαίου, ψυχολόγου PhD και επιστημονικά υπεύθυνης του Κέντρου, έχει συγκρoτηθεί ψυχοεκπαιδευτική ομάδα που αποτελείται από τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου.

Η ομάδα, μέσω βιωματικών συναντήσεων και συνομιλιών, διευκρινίζει τη σημασία και ανιχνεύει τη βαρύτητα θεμελιωδών εννοιών για την ψυχοκοινωνική υγεία: τα όρια, την υγεία (σωματική, ψυχική και κοινωνική), τις σχέσεις (συντροφικές και διαπροσωπικές), τη δύναμη, την επανόρθωση και το κουράγιο, την αυτοεκτίμηση και ενδυνάμωση του εαυτού. ( ΑΦΙΣΑ)

drasi 2o esperino athinon